Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΕ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
            Το πρωί σήμερα κοιμήθηκε, πλήρης ημερών ο Γέροντας Νεκταριος στο κελί του εκεί στο Μοναστήρι του στο Λαύριο, που τόσο πολύ αγαπούσε.
            Είχα την χαρά και την τύχη να συναντήσω πρίν από μερικά χρόνια τόν Γέροντα Νεκταριο Βιτάλη στό Μοναστήρι του στο ύψωμα Καμάριζα του Λαυρίου.
            Ήταν στο ιερό της Μονής. 
            Και θυμάμαι ήταν οι τέταρτοι Χαιρετισμοί στην Παναγία Μας καί πήγαμε εκδρομή με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας.
            Συνομίλησα μαζί του ζήτησα καί πήρα την ευχή του (θα τα δείτε όλα στο video -ντοκιμαντέρ) και ο Γέροντας Νεκταριος, αφού με κοίταξε βαθιά στα μάτια, έβγαλε από μια τσαντούλα που είχε δίπλα του και μου έδωσε ένα κεντημένο μικρό λάβαρο που γράφει ΥΠΕΤΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ και το οποίο φυλασσω σε περίοπτη θέση στο γραφείο μου στο σπίτι.
            Ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης ήταν στήν κυριολεξία ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
            Μίλαγε και κρεμωσουν από τα χείλη του.
            Εκείνη την ημέρα, όπως θα δείτε και στο ιστορικό, πραγματικά ιστορικό ντοκουμέντο, ο Γέροντας μετά τους Χαιρετισμούς και αφού μίλησε στίς εκατοντάδες των πιστών, ζήτησε από όλους μας να τραγουδήσουμε μαζί του, ύμνο στην Μητέρα Μας Παναγία.
            Πρέπει να πω πως ο Γέροντας Νεκταριος Βιτάλης ειδε και συνομίλησε με τόν ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ, ο οποίος τόν έσωσε από τόν καρκίνο που είχε, κάνοντας τίς καμπάνες της Ιεράς Μονής να κτυπούν χαρμόσυνα για το θαύμα που είχε γίνει.


Γιώργος Κοντονής 
            

Δεν υπάρχουν σχόλια: