Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΓΑΒΡΙΗΛ: " ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ"

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
               Η μνήμη του Αγίου Σπριδωνος εορταστικε-τιμήθηκε σήμερα πανηγυρικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλα τα...σκήπτρα κατείχε οπως καθε χρόνο άλλωστε, η ομορφη Κέρκυρα!
               Εδώ στην Νέα Ιωνία Φιλαδέλφεια η σεπτή μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού, τιμήθηκε στό ομώνυμο Ιερο Ναό στην Νέα Ιωνία.
               Το πρωι ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτη Νεας Ιωνίας Φιλαδελφειας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στόν όρθρο, οπως και στην Θεία Λειτιυργία που τέλεσε με Βυζανινή Μυσταγωγία. 
                Μαζί του ο ιερός κλήρος της οικείας Μητρόπολης, αλλά και οχι μόνο, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγγελο Πανισιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη.
              "Ο Αγιος Σπυρίδων που ειχε θαυμαστό βίο, εκανε σπουδαιο εργο, ενώ τεράστια ηταν η συμβολή του στήν Α' Οικουμενική Σύνοδο...", είπε ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στο κηρυγμα του.
                Αναφερόμενος στο χαρακτήρα του Αγίου, ο Σεβασμιότατος υπογράμμισε.
              "Ο Αγιος Σπυρίδων με την απλότητα του, οσο καί με την ταπεινότητά του, αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο ιεράρχη της Εκκλησίας μας. Άφησε ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στη Συνοδική έκφρασή της."
                Ο ΙΝ του Αγίου Σπυρίδωνος ηταν γεμάτος μεσα κι'εξω με πιστούς που ηρθαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος και να παρουν την ευχή του Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ.
                Χρόνια πολλά.
                Την παραμονή στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο πρώην Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Γέροντάς μας κ. Κωνσταντίνος.
Γιώργος Κοντονής 





Δεν υπάρχουν σχόλια: